About Us

Cross-Border Investment

Co-Chairs

Eriko Hayashi

Oh-Ebashi LPC & Partners
Kishimoto Bldg. 2F
2-2-1 Marunouchi
Chiyoda-ku, Tokyo 100-0005 Japan

 Email
 81-3-5224-5566
 81-3-5224-5565

Frédéric Ruppert

FR Law - Avocat
35, rue du Général Foy
Paris, France 75008

 Email
 +33 1 53 42 66 30
 +33 1 42 93 09 50

Vice-Chairs

Michael George DeSombre

Sullivan & Cromwell LLP
28/F, 9 Queen's Road
Central, Hong Kong

 Email
 852-2826-8696
 852-2522-2280

Takeshi (Matt) Komatsu

Mori Hamada & Matsumoto (Singapore) LLP
16 Raffles Quay
#16-04 Hong Leong Building
Singapore 048581

 Email
 65-6593-9753
 65-6593-9751

Luciano Ojea Quintana

Marval O'Farrell & Mairal
Av. Leandro N. Alem 928, 7th Floor
Buenos Aires 1001
Argentina

 Email
 54-11-4310-0100/0131
 54-11-4310-0200

Swee Kee Ng

Shearn Delamore & Co.
7th Floor, Wisma Hamzah-Kwong Hing
No.1, Leboh Ampang
50100 Kuala Lumpur, Malaysia

 Email
 603-2027-2727

Vicky Kim

Bank of New Zealand
Deloitte Centre, Level 4,
80 Queen Street,
Auckland 1010 New Zealand

 Email
 64-9-924-9382

Trinh Nguyen

Trinh Nguyen & Partners
8 Nguyen Hue Boulvard, 8 F, District 1
Ho Chi Minh City
Vietnam

 Email
 84-909-024497/1 /84-3824 6173
 84-3824 6173

Florian Joerg

Bratschi Wiederkehr & Buob Ltd.
Bahnhofstrasse 70
P.O. Box 1130
Zurich CH-8021
Switzerland

 Email
 41-58-258-10-00
 41-58-258-10-99

Reinaldo Ma

TozziniFreire Advogados
Rua Borges
Lagoa, 1328
Vila Clementino
São Paulo 04038-904
Brazil

 Email
 55-11-5086-5000
 55-11-5086-5555

Sara Marchetta

CHIOMENTI - ITALY
Beijing Representative Office
Unit B02, Floor 15, Tower B, Parkview Green Tower
No. 9 Dong Da Qiao Road, Chaoyang District
Beijing 100020
China

 Email
 86-10-6563-3988
 86-10-6563-3986

Aimee Salamat

Cochingyan & Partners Law Offices
12/F, 139 Corporate Center Valero Street
Salcedo Village
Makati City, Metro Manila 1227
Philippines

 Email
 +63(2) 817 3081
 +63(2) 817 3081

Jan Bogaert

Stibbe
Suite 1505, 15/F, ICBC Tower
Citibank Plaza
3 Garden Road, Central
Hong Kong

 Email
 852-2537-0931
 852-2537-0939

Immediate Past Chairmen/Advisors

Michael Burian

Gleiss Lutz
Lautenschlagerstr. 21
70173 Stuttgart, Germany

 Email
 +49 711 8997-300
 +49 711 855-096

Ulf Ohrling

Mannheimer Swartling Advokatbyrå AB
HONG KONG OFFICE
33/F, Jardine House
1 Connaught Place
Central, Hong Kong

SHANGHAI REPRESENTATIVE OFFICE
25/F, Platinum
No. 233 Taicang Road
Luwan District, Shanghai 200020
P.R. China
E-mail: uoh@msa.se

 Email
 +852 2923 0888, +86 21 6141 0980
 +852 2526 6568, +86 21 6141 0983

Jose Cochingyan III

Cochingyan & Partners Law Offices
12/F, 139 Corporate Center
Valero Street
Salcedo Village, Makati City
Philippines

 Email
 63-2-817-3081 to 83
 63-2-812-0674

Hans-Erik Åhman

Lestoc Advokat AB
V. Palmgrensg. 114 D
V. Frölunda (Göteborg) SE-42677
Sweden

 Email
 46-31-295-240
 46-31-778-7365

Roger Saxton

CONNOR & CO.
Level 5, 50 Margaret Street
Sydney
New South Wales
Australia

 Email
 +61 (0)2 9299 6696
 +61 (0)2 8215 1600

The Cross-Border Investment Committee ("CBIC") is the largest and most active of all IPBA Committees with more than 500 members and more than a dozen active chairs and vice-chairs.

The CBIC provides a networking forum for lawyers engaged in cross-border investment to exchange ideas, information and experience in order to advance their knowledge of the laws, practices and procedures affecting cross-border investment activities in and beyond the Asia-Pacific region, as well as to develop closer professional links.

The CBIC focuses on foreign investment and corporate laws and policies that are fundamental to the development of international commerce and which affect foreign direct investment (FDI) transactions, mergers and acquisitions, joint ventures, and the raising of capital across the Asia-Pacific region.

The CBIC deals with issues of interest to legal practitioners who face new challenges as the scope of the businesses of their local clients becomes more international. In many instances, FDI frequently results in the creation of a dynamic, long-term lawyer-client relationship in the context of changing economic and legal circumstances. Professional advisors dealing with novel legal issues require accurate current legal knowledge with the experience and ability to foresee future challenges.

The CBIC's annual conference programs enjoy a high level of attendance by both in-house and corporate counsel and feature presentations by experienced counsel as well as experts from outside the legal profession. Such presentations facilitate a better understanding of the perspectives and expectation of in-house counsel, external counsel and the clients whom they advise.

The CBIC regularly cooperates with other IPBA committees in organizing sessions at the annual conferences and other programs and shares with thoe committees coverage of topics such as mergers and acquisitions, joint ventures and a range of issues that affect all types of businesses.

The CBIC leadership always welcomes the active participation of its members and proposals for topics in forthcoming annual converences or other events.

UPCOMING: MANILA 2018

March 14-16, 2018

Fostering Seamless Cooperation in ASEAN and Beyond

 

OTHER RECENT ANNUAL CONFERENCES

Auckland Conference April 6-9, 2017

For a synopsis and list of speakers, please click on the title of the session.

Differences between financial investors and strategic investors

7 April 2017, Friday(90 minutes session) 2.00 pm to 3.30 pm

– Cross-Border Investment Committee (Stand-alone session)

Drafting cross-border contracts

7 April 2017, Friday(90 minutes session) 4.00 pm to 5.30 pm

– Cross-Border Investment Committee (Stand-alone session)

Distressed M&A transactions

8 April 2017, Saturday (90 minutes session)10.30 am to 12.00 pm

– Cross-Border Investment Committee with the Insolvency Committee(joint session)

Small and medium size enterprises and cross-border transaction in the APEC region

8 April 2017, Saturday (90 minutes session) 1.30 pm to 3.00 pm

– Cross-Border Investment Committee with the APEC Committee and the Corporate Counsel Committee (joint session)

Cross border transactions and environmental law compliances and concerns

8 April 2017, Saturday (90 minutes session) 1.30 pm to 3.00 pm

– Cross-Border Investment Committee with the Environmental Law Committee (joint session)

International financial institutions and cross border projects

8 April 2017, Saturday (90 minutes session) 3.30 pm to 5.00 pm

– Cross-Border Investment Committee with the Banking, Finance and Securities Committee(joint session)

Shareholder agreements

8 April 2017, Saturday (90 minutes session) 3.30 pm to 5.00 pm

– Cross-Border Investment Committee (Stand-alone session)

Exit strategies

9 April 2017, Sunday (90 minutes session) 8.30 am to 10.00 am

– Cross-Border Investment Committee (Stand-alone session)

Competition law issues in M&A transactions

9 April 2017, Sunday (90 minutes session) 8.30 am to 10.00 am

– Cross-Border Investment Committee with the Competition Law Committee (joint session)

***************************************************************************

Kuala Lumpur Conference April 13-16, 2016

For a synopsis and list of speakers, please click on the title of the session.

Private Investments in Public Infrastructure In Asia

14 April 2016, Thursday (90 minute-session) 2.00 pm to 3.30 pm
– Cross Border Investment Committee (Stand-alone session)

Minority Investments

14 April 2016, Thursday (90 minute-session) 2.00 pm to 3.30 pm
– Cross Border Investment Committee (Stand-alone session)

Transactions Between North-East Asia and the ASEAN Countries

14 April 2016, Thursday (90 minute-session) 4.00 pm to 5.30 pm
– Cross Border Investment Committee (Stand-alone session)

A Discussion of Current Issues in Islamic Finance

15 April 2016, Friday (90 minute-session) 8.30 am to 10.00 am
– Cross Border Investment Committee with the Banking, Finance and Securities Committee (joint session)

Control Over Outbound Investment

15 April 2016, Friday (90 minute-session) 10.30 am to 12.00 pm
– Cross Border Investment Committee (Stand-alone session)

Warranty & Indemnity Insurance in M&A Transactions

15 April 2016, Friday (90 minute-session) 10.30 am to 12.00 pm
– Cross Border Investment Committee (Stand-alone session)

Public Takeovers Regulation and Practice

15 April 2016, Friday (90 minute-session) 1.30 pm to 3.00 pm
– Cross Border Investment Committee with the Banking, Finance and Securities Committee (joint session)

Outside Directors and/or Independent Directors; Diversity in Corporate Governance

15 April 2016, Friday (90 minute-session) 1.30 pm to 3.00 pm
– Cross Border Investment Committee (Stand-alone session)

The Historic Iran Sanctions Deal – Reducing Risk for Asian Business

15 April 2016, Friday (90 minute-session) 1.30 pm to 3.00 pm
– Cross Border Investment Committee with the International Trade Committee (joint session)

Investments and Investment Arbitration

15 April 2016, Friday (90 minute-session) 3.30 pm to 5.00 pm
– Cross Border Investment Committee (Stand-alone session)

Labour Law Issues in M&A Transactions

15 April 2016, Friday (90 minute-session) 3.30 pm to 5.00 pm
– Cross Border Investment Committee with the Employment & Immigration Law Committee (joint session)

Art of Negotiations

16 April 2016, Saturday (90 minute-session) 8.30 am to 10.00 am
– Cross Border Investment Committee (Stand-alone session)

***************************************************************************

Hong Kong Conference May 6~9, 2015

Click on the title of the session to see full details.

CBIC Series A: The Future Cross Border Corporate Landscape

China’s Hong Kong Gate: A Vision for the Future of Hong Kong
      (CBIC Series A: The Future Cross Border Corporate Landscape)
      May 7, 2015, Thursday (180 minute session) 14:00 to 15:30/(30 min. break)/ 16:00 to 17:30
      – Cross Border Investment Committee (Stand-alone session)

Bilateral Investment Treaties and Investor Protection
     (CBIC Series A: The Future Cross Border Corporate Landscape)
      May 8, 2015, Friday (180 minute session) 08:30 to 10:00/(30 min. break)/10:30 to 12:00
      – Cross Border Investment Committee with the International Trade Committee (joint session)

Corporate Law Reform – User-Friendliness & Corporate Governance
      (CBIC Series A: The Future Cross Border Corporate Landscape)
      May 8, 2015, Friday (180 minute session) 13:30 to 15:00/(30 min. break)/ 15:30 to 17:00
      *Note: the Annual Cross Border Investment Committee Meeting follows right after this session in the same session room.
      – Cross Border Investment Committee (Stand-alone session)

State-owned Enterprises: Its Unique Features & Unique Challenges
      (CBIC Series A: The Future Cross Border Corporate Landscape)
      May 9, 2015, Saturday (90 minute session) 8:30 - 10:00 (30 minute break follows, then followed by AGM)
      – Cross Border Investment Committee (Stand-alone session)

CBIC Series B: The Future of M&A
(All sessions under CBIC Series B will be held in Theater 2 of the HK Convention & Exhibition Centre)

Enhancing Deal Certainty in Cross-border Investments
      (CBIC Series B: The Future of M&A)
      May 7, 2015, Thursday (90 minute session) 14:00 to 15:30/(followed by 30 min. break)
      – Cross Border Investment Committee in cooperation with by the ABA’s M&A Committee (planned joint session)

M&A Auctions
      (CBIC Series B: The Future of M&A)
      May 7, 2015, Thursday (90 minute session) 16:00 to 17:30
      – Cross Border Investment Committee in cooperation with by the ABA’s M&A Committee (joint session)

Analyzing China’s Global Ambitions
      (CBIC Series B: The Future of M&A)
      May 8, 2015, Friday (180 minute session) 08:30 to 10:00/(30 min. break)/10:30 to 12:00
     – Cross Border Investment Committee (Stand-alone session)

Anti-corruption Due Diligence and Solutions in M&A Transactions
      (CBIC Series B: The Future of M&A)
     May 8, 2015, Friday (90 minute session) 13:30 to 15:00 (followed by a 30 min, break)
      – Cross Border Investment Committee with the Ad Hoc Committee on Anti-Corruption and the Rule of Law (Joint Session)

Deal Litigation: Trends and Tactics
      (CBIC Series B: The Future of M&A)
      May 8, 2015, Friday (90 minute session) 15:30 to 17:00
      – Cross Border Investment Committee in cooperation with the ABA’s M&A Committee’s “Deal Litigation Task Force (joint session)
 

 

 

Past Annual Conferences

Vancouver 2014

Seoul 2013

New Delhi 2012


IPBA-CIBC Annual Conference  2011~2006